Els dies no tenen 24 hores

Llegint els comentaris d’ahir sobre el canvi d’hora vaig recordar que el nostre calendari és una xapussa total.

Sabeu que abans els anys eren de 10 mesos? Setembre era el setè, octubre el vuitè, novembre el novè i desembre el desè. Tot més net, decimal i lògic. Però Julio Cesar i Augusto varen inventar-se Juliol i Agost per egocentristes. Julio Juliol, i Augusto Agost.

Però el més fort és que en realitat els dies no duren 24 hores, sinó 23 hores, 56 minuts i 4,09 segons! I un any no dura 365 dies exactes, sinó 365 dies, 6 hores, 9 minuts i 9,54 segons. En realitat ens carreguem unes 6 hores cada any per “arrodonir” XD

Com arreglem aquest desajust? Molt fàcil. Cada 4 anys, com que ens hem carregat 24 hores, ens inventem un dia sencer. On el posem? A febrer, que és més curt. I apa, ja tenim inventat l’any de traspàs u_u.

Per acabar-ho d’arreglar, es veu que els anys van començar el 754 després de la fundació de Roma, perquè un tal Dionisio va calcular que Jesús va néixer por aquel entonces… després han descobert que va néixer uns 4 anys abans…. pero ara a veure qui és el guapo que ho canvia eh?… i per arrodonir-ho, no van comptar l’any 0 sinó l’any I directament O_O

De fet, hi ha MOLTES més xapuses en el calendari… (tantes que del 4 d’octubre de 1582 es va passar al 15 d’octubre directament!) però ja n’hi ha prou per avui… millor ni us ho explico, que fot pena… a més a més, fa molt de temps d’això i quasi ningú hi era, llavors…

PS: Tranquils, que demà s’acaba la Santa Setmana, tornem a la rutina i potser deixo de filosofar tant… masses hores a casa amb el Sr. Gat poden ser perjudicials… XD