Categories
Coses de la vida

Déu vos guard Capgrossos!!

Capgrossos és el sobrenom dels habitants de Mataró, entre els quals hi ha un servidor. També és el nom de la colla castellera de la ciutat. I també fent referència a aquest nom, hi ha una revista mataronina anomenada CAPGRÒS

El tema és que gràcies al Déu Vos Guard, van descobrir les tires còmiques d’en Jun i companyia, els hi va agradar, i des de fa un parell de mesos també publico tires còmiques a la revista Mataronina. Qui diria que un blog donaria tant de si, oi?

En fi, la tira còmica que hi publico és “Laia i els Laietans” i fa referència als símbols representatius de Mataró. Per exemple, tenim a una Gemma que fa de Laia L’arquera, estàtua que podem trobar a l’entrada de Mataró (foto)

També podem trobar en Robafaves, el gegant de Mataró (foto), que sempre m’ha semblat dels més guapos de tots els gegants que es fan i es desfan. També és la Llibreria Robafaves, la mítica de Mataró, on hi passo hores i hores cada dia. (I més des de que han posat unes tauletes amb cadires). 

També tenim a Sant Sebastià, l’estàtua que trobem a la Plaça Santa Anna, que sempre que anava a cole me’l mirava amb una mica d’angúnia, perquè li falten les cames, braços i el cap (foto), i te unes quantes fletxes clavadetes al cos.

O sigui que si algun dia aneu per Mataró i veieu el Capgròs, feu un cop d’ull per les pàgines interiors, i veureu l’humor local de Mataró, que en les properes setmanes es basarà en la més gran de les festes majors de les contrades (quina expressió més cofoia). Les Santes de Mataró. Esteu tots convidats!

 

PS: Avui al Valga’m Déu, més
gent que troba feina d’estiu!