Brainstorming

Ara està molt de moda fer “brainstormings”. Dir-ho queda molt maco perquè és en anglès, i mira, vulguis que no, sembla algo important i quedes bé. Igual que dir feedback o core business.  Sembles més professional encara que no sàpigues que coi has dit. En fi… La definició que he pillat por ahi és aquesta:

“an organized approach for producing creative ideas by letting the mind think without interruption

Fashion, oi?? Aquí li diem “pluja de idees” per no dir “pluja de cervells” que queda molt lleig, fins i tot grotesc i/o escatològic, ja que una imatge de trossets de cervell o matèria grisa caient del cel i espatarrant-se al terra, tot llefiscós, no acaba de quedar del tot bé.

En tot cas, la meva traducció seria “a veure qui la diu més grossa” ja que la gràcia del brainstorming és que es pots dir l’animalada més gran que et vingui en ment. És com quan un grup de gent es va passant un canuto i cada un parla del sentit de la vida després de fer una calada, i surten afirmacions com “crec que Irak te armes de destrucció massiva“, “fue ETA” o fins i tot “i si reformem l’estatut?

Però dels brainstormings també han sortit molts productes que han triomfat, com per exemple el walkman, o el chupachup. És per això que jo n’he fet un a casa per planificar la nova temporada. Però s’ha d’anar molt en compte, ja que moltes vegades, et deixes emportar per l’emoció i el teu subconscient surt a la llum.


…ai quina temporada ens espera… u_u