Mona de Pasqua: Pastís o figura?

Demà és la mona!! Els catalans ens fotrem 625.000 mones! Quan jo era petit (not so long ago) l’avi em feia de padrí. I cada any, quan arribava el dia de la mona, anavem a una pastisseria de Vilassar de Dalt, i en triavem una. El que jo sempre valorava, per damunt de tot, era el pastís! Aquella base de pa de pessic, ja fos de mantega, mermelada de fruites, xocolata, cabell d’angelyema cremada, nata… tan se val, tots eren boníssims!

En canvi, tenia un amic a classe que el que més li importava era la figura! Tan se li en fumia el pastís. El que ell volia era una súper figura! Un barco, un avió, o una gran casa feta tota de xocolata negra (i alguns tocs de blanca). Jo mai ho enenia! Com podia ser que li agradés tant la figura? Si només és xocolata! En canvi el pastís té un gust molt més bo!! O_O
I vosaltres… de què sou? De pastís… o de figura?

Diu la wikipèdia que el seu nom prové de “munna“, terme àrab que significa “provisió de la boca”, i que abans era una massa de pastís amb ous durs a sobre. Doncs si que ha canviat el tema, eh? Ara les mones són del Zapatero, del Camp Nou, o del Fernando Alonso. Però per mones, tenim el Papa de Roma! I no vull dir que sigui una mona, eh? Sinó que avui és el 79è aniversari d’en Benitu XVI, i els de l’Opus li han regalat una mona amb forma de piano. Per molts anys, Benitu!