Indiana Jones

Aprofito aquesta escena robada vil i cruelment d’Indiana Jones i la última creuada per comentar un parell de coses que agradaran als seguidors d’aquest curiós professor amb certes inquietuds aventureres, sobretot als més freakies.

I és que tots aquells que es varen fer un fart de jugar a l’Indiana Jones and the Last Crusade (LC) o a l’Indiana Jones and the Fate of Atlantis (FOA), segurament trobareu a faltar aquells típics jocs anomenats aventures gràfiques, on et passaves hores i hores movent un personatge al que feies interactuar amb coses i persones gràcies a un menú d’accions que hi havia a la part inferior esquerra de la pantalla que clickaves amb el mouse (l’anomenat sistema SCUMM).

La veritat és que tot i correr el perill de sembla l’avi Jaume, he de dir que abans els jocs eren millor. Ara només és un pum, pim, pam. Ja no et pots passar dues hores tancat en una habitació fins que descobreixes que has de combinar dos objectes de l’inventari.

Però en tot cas, NO SÓC L’ÚNIC que pensa així. De fet, hi ha un fotimer de penya molt més freakie que jo, que ho trobaven tant a faltar, que han fet el seu propi joc d’Indiana Jones! I a més, totalment FREEWARE, o sigui, de gratis. Tot i que l’acabaran l’any que ve, ja et pots baixar el demo. Jo ho he fet i ja me l’he passat, i us puc assegurar que és encara millor que el FOA. De fet, ja estic apuntat com a traductor de la versió en català quan el tinguin acabat, perquè m’ha encantat.

El joc en qüestió, l’han fet amb Adventure Game Studio, un programa (també freeware) que et permet fabricar les teves pròpies aventures gràfiques, amb només nocions bàsiques de programació. Ho he parlat amb el Jan, i estem donant voltes en crear una aventura gràfica. Què us sembla la idea? Si ho fem, us apuntaríeu al projecte? Necessitaríem dibuixants, guionistes, i un munt d’hores.

Bé, i per rematar el dia, tres obres d’art deuvosguardenques! La primera, de rajola i ferro forjat, ens l’envia l’Alba. I les altres dues, un punt de creu emmarcat i un bonic relleu treballat en fusta, l’Acces23 de la casa del seu tiet a Torredembarra! Doncs moltes gràcies a totes dues per les vostres col·laboracions! Ja estan afegides a la galeria d’artesania DVG pels puestos, juntament amb els Ghhhny, les matrícules, i els fanarts!