Multiplicar per 4 (paranoia meva)

Sí, ho confesso… estem viciats… després de veure les dues primeres temporades, ens hem baixat d’Internet els sis capítols de la tercera temporada, en anglès (per cert, aprofito per a trencar una llança a favor de la versió original, a anys llum millor que la doblada). En fi, que ara ens haurem d’esperar al dia 8 o 9 de febrer, fins que algú ho pengi a la xarxa… total, que ara tinc més temps lliure, ja que últimament gastava més del 75% del meu temps a veure LOST. I no és una forma de parlar, sinó que és literalment cert.

Ja fa molts anys que utilitzo un curiós exercici, que a vegades em va bé per aprendre a valorar el meu temps. És una tonteria, però que fa que vegis les coses d’una forma relativa, des d’un altre punt de vista. Es tracta de multiplicar per quatre el temps que dedico a fer les coses.

Us preguntareu “Jun, i per a què collons multipliques per quatre el temps que dediques a fer les coses?“. Pos molt fàcil! Considerant que un dia té 24 hores, si les multipliquem per 4, ens dona 96, que és un número molt proper al 100. Això implica que si multipliques qualsevol altre unitat de temps, la transformis en percentatge. (aprox.)

Per exemple, si estem mirant una peli durant dues hores, tenim que 4×2=8. Això vol dir que he gastat un 8% del meu dia en veure la tele. Si per exemple, vaig a Barcelona, a l’Fnac, entre anar, estar allà i tornar a casa m’hi tiro 3 hores, trobo que 3×4=12… per tant, un 12% del dia per a fer l’excursió a l’Fnac.

Considerant que dormim 8 hores (má o meno) i que treballem 8 hores (jornada laboral típica), això (8×4 + 8×4) ja suposa més del 64% del nostre dia! Només ens queda una mica més del 32%!! Per tant… us aconsello que l’aprofiteu, petits jedis… ;)