Les 10 plagues d’Egipte

Déu vos guard a tohom i a tothoma!! Passa una setmana més en el món de les setmanes, i aquí estem, fent el ganso com sempre. Avui, recordant els 7 pecats capitals i els 10 manaments, em poso biblic i analitzo les 10 plagues d’Egipte.

1. Convertir tota l’aigua d’Egipte en sang: Això és una plaga? Això és un miracle, ostis! Que no veieu que els del Banc de Sang estan boigs per trobar donants? Calem 1.000 donants diaris! En comptes d’anar convertint l’aigua dels mars i dels rius en sang podria fotre un cop de mà, no? O és que només es volia fer el xulo, com els de la Fontana di Trevi?

2. Pluja de granotes: Bé, aquí se li va acabar el pressupost per fer coses xules (segurament s’ho va gastar tot en lo de l’aigua i la sang) i va decidir fer algo més cutrillo. Com a plaga és una mica xorra, però bé, no deixa de ser força asquerós llençar unes pobres granotes des del cel per a que s’esclafin contra el terra. En tot cas, que ploguin granotes és una cosa ben normal. I els egipcis, que no eren tontos, van aprofitar per fer-ne uns batuts la mar de bons.

3. Plaga de mosquits: Cuuuuutre… molt cuuutre. Ja m’imagino els habitants de Sodoma i Gomorra preguntant… “Ei, a nosaltres Déu ens ha castigat amb pluges de sofre i foc!! I a vosaltres?” i els egipcis “Ui, ui… ens envia mosquits…” Per favoor! A més, per això no cal plaga, ni Déu, ni Moisès… per això només cal anar al Baix Llobregat un dia d’estiu, i veuràs com els Mosquits Tigre et repassen de dalt a baix.

4. Plaga de tàvecs que mata als ramats: Bé, aquí es nota que el tio no tenia gaire imaginació, i va repetir lo dels mosquits, però amb tàbacs, que segurament li sortia barato. Per cert, perquè s’ha de carregar els ramats? Només fan que pasturar pels puestos, rumiant i cagant! No molestaven a ningú, no? Una mica cabronet, el Moisès aquest, eh?

5. Passa de peste als caballs, ases, camells, vaques i ovelles: Perquè aquesta fixació en matar al bestiar? Què passa? A que ve aquest complexe d’escorxador?

6. Passa d’úlceres a tots els egipcis i els ramats: Aha! Un cop més, tornen a aparèixer els ramats! Jo tinc la teoria que això ho fa per alguna cosa… perquè? Uhm… potser ho descobrirem d’aquí a 4 plagues? Uhm….

7. Calamarsa que destrossa els cultius: Com que amb els ramaders no n’hi havia prou, ara es carrega els cultius dels pobres desgraciats que estaven plantant les seves herbetes. En tot cas, sempre poden demanar ajut al govern!

8. Plaga de llagostes acaben amb els cultius: Veure 4.

9. Foscor durant 3 dies: Bé, està claríssim. Déu és de ENDESA.

10. Mort de tots els primogenits: Aquí el tio es va passar un huevo. O sigui… va passar de mosquetes i llagostes, a matar a tots els primogènits? Pero bueno! Quins collons, no? PERÒ ATENCIO, ATENCIÓ… Resulta que a més es va muntar un xanxullo d’aquells seus, i diu a la penya “Bueno, si no voleu que mori el vostre fill, pinteu una X a la porta de casa amb sang… d’una vedella” PERO BUENO! D’on coi vols que treguin una vedella, si se les ha carregat a totes amb úlceres, pestes i tàvecs??? CABROOON!