Com escric Kadingir (III – Quatre mans)

Escriure a quatre mans és un procés força peculiar, i estic ben segur que cada autor (o més ben dit, cada parella d’autors) ho fa de la seva forma, però la i jo ho fem en una metodologia trifàsica… anem a veure!

1. Per començar, fem el gran brainstorming, durant el qual resumim els 40 capítols. Aquest procés el fem junts, acompanyats de cafè i croissants. Això és una tarda de feina.

2. A continuació, jo em poso a escriure pel meu compte. Seguint la pauta prèviament elaborada, escric un, dos o fins i tot tres capítols, en funció de la inspiració i temps que tinc, i ho envio a la Cè per mail. Ella ho llegeix, retoca i afegeix tot el que considera oportú, i me’l torna a enviar. La norma essencial és que només pot modificar l’arxiu el l’ha rebut. Així evitem problemes de versions! Evidentment, a mesura que s’avança l’argument es pot anar modificant lleugerament de la pauta inicial, això sol passar… cap problema. Aquesta etapa pot durar d’un més a un any (o més!) en funció del ritme i l’allargada del llibre.

3. Finalment hi ha el dia “L”. L de lectura. Aquest és el dia que quedem sobre les 5 del matí, acompanyats novament de cafè i croissants, i llegim tot el llibre en veu alta. Bé, de fet llegeix la Cè, perquè jo l’escolto, llegint-lo en silenci a l’ordinador. Quan sentim algo que no queda bé, ho modifiquem al moment, i seguim avançant. Normalment acabem a altes hores de la nit, i si estem a temps, anem a veure una sessió golfa al cine. Això és un dia de feina. I va ser precisament ahir! O sigui que Kadingir3… ja està acabat!!