Ara ve Nadal, matarem el gall…

… i ens fotrem un tip de jalar, que després ens faltaran Almax. I és que aquestes festes (com la gran majoria de festes populars) van lligades a una jalancia que acabem amb una panxa de 7 mesos de gestació. Aquest cop m’he proposat controlar-me (no com altres anys). Si em consciencio d’entrada, fijo que no m’agafa un empatx xungo.

Si voleu fer el mateix, us recomano que doneu un cop d’ull als Consells per alleugerir els àpats dels dies de festa que ha publicat el Departament de Salut de la Generalitat. És un document força entenedor, clar i útil.

Algunes de les coses més importants que hi diu, al meu entendre, és la recomanació de sortir a donar un passeig abans i després dels àpats, no passar-nos amb els aperitius, prioritzar la fruita de postre, tallar els torrons en trossos molt petits, i equilibrar l’àpat fort amb dos de més suaus al llarg del dia.