Categories
Coses de la vida

Axolotl

axolotlEl primer cop que vaig sentir aquest nom, era en un joc de Game Boy. Era el password del nivell 31 del Boomer’s Adventure in ASMIK World. I no sabia el que era… fins ahir, que una tarda avorrida davant del Google m’ho va fer escriure. Doncs bé, un axolotl és aquest animal que veieu a la foto de la dreta! Us prometo que és de debò!! Aquí teniu més imatges!

Explica la wikipèdia que el nom de dels asteques, i que vol dir “monstre aquàtic”, i que és la forma que pren el Déu Xólotl, i d’aquí el seu nom. Quan neixen són com una mena de capgrós, i alguns fan aquesta mena de matamorfosi xunga, dels quals només la sobreviuen el 10%. I per coses rares, atenció! L’axolotl té la increible capacitat de regenerar per si sol el seu sistema nerviós, els membres, la retina, el cor i el cervell! en fi… raro, raro, raro.