Axolotl

axolotlEl primer cop que vaig sentir aquest nom, era en un joc de Game Boy. Era el password del nivell 31 del Boomer’s Adventure in ASMIK World. I no sabia el que era… fins ahir, que una tarda avorrida davant del Google m’ho va fer escriure. Doncs bé, un axolotl és aquest animal que veieu a la foto de la dreta! Us prometo que és de debò!! Aquí teniu més imatges!

Explica la wikipèdia que el nom de dels asteques, i que vol dir “monstre aquàtic”, i que és la forma que pren el Déu Xólotl, i d’aquí el seu nom. Quan neixen són com una mena de capgrós, i alguns fan aquesta mena de matamorfosi xunga, dels quals només la sobreviuen el 10%. I per coses rares, atenció! L’axolotl té la increible capacitat de regenerar per si sol el seu sistema nerviós, els membres, la retina, el cor i el cervell! en fi… raro, raro, raro.